Privacybeleid

Laatst bijgewerkt: 1 maart 2018

Rakuten Kobo Inc., of Kobo Europe S.A. in het geval van inwoners van Europa (ook wel “Kobo”, “wij”, “ons” of “onze”), beheert een digitaal leesplatform waarmee klanten geschreven werken kunnen kopen en lezen op meerdere elektronische apparaten en softwaretoepassingen (“Kobo Platform”). Kobo is onderdeel van Rakuten Group, dat de partners en dochterondernemingen van ons hoofdbedrijf Rakuten, Inc. omvat, gevestigd in Tokio, Japan. Meer informatie over Rakuten is beschikbaar op http://global.rakuten.com/corp/about/company.

Persoonsgegevens verzamelen

  • "Persoonsgegevens" (ook wel "persoonlijke gegevens" genoemd in sommige rechtsgebieden) zijn gegevens die kunnen worden gebruikt om u te identificeren of die we aan u kunnen koppelen.
  • Wij verzamelen, verwerken en gebruiken uw persoonsgegevens als u:
  • zich registreert voor een Kobo-account of zich aanmeldt bij een bestaand account;
  • onze website bezoekt;
  • producten of content bij ons bestelt;
  • het Kobo Platform opent, de Kobo Services gebruikt; of
  • contact met onze klantenservice opneemt.

  • De gegevens die wij verzamelen hebben doorgaans betrekking op de producten of services die u verzoekt en omvatten:
  • uw naam en aanhef;
  • adres en e-mailadres;
  • de aard van het product of de aangevraagde service;
  • verbinding en gegevens of het servicegebruik;
  • betaalgegevens; en
  • soortgelijke informatie die wij mogelijk nodig hebben om uw verzoek te voltooien.

Persoonsgegevens verzamelen

  • Wij gebruiken cookies en soortgelijke technologieën (gezamenlijk "cookies") om bepaalde gegevens te verzamelen en op te slaan voor gebruik van, toegang tot of interactie met Kobo Services. Meer informatie over ons cookiebeleid is hier beschikbaar.

Kinderen jonger dan 16 jaar.

  • Gebruikers dienen ten minste 16 jaar of ouder te zijn om een Kobo-account aan te maken en de Kobo Services te gebruiken. Kobo verzamelt niet willens en wetens persoonsgegevens van kinderen jonger dan 16 jaar. Als een ouder of verzorger van mening is dat Kobo in zijn database de persoonsgegevens van een kind met een leeftijd jonger dan 16 jaar bevat, neem dan contact met ons op via privacy@kobo.com, waarna wij alles in het werk zullen stellen om de gegevens uit onze database te verwijderen.

Hoe we de gegevens die wij verzamelen, gebruiken

(a) Beheer van uw Kobo-account

  • Wij verzamelen uw persoonsgegevens om: (a) uw Kobo-account aan te maken en te beheren; (b) uw aankopen en transacties te volgen en te beheren; waaronder administratie, levering, facturatie en retouren; verificatie van uw identiteit, solvabiliteit en kredietwaardigheid; (c) aan de wet- en regelgeving te voldoen en mee te werken met de bevoegde gerechtelijke instanties in elk rechtsgebied waarin Kobo actief is; (d) de producten en diensten die u aanschaft te onderhouden, ondersteunen en ontwikkelen; en (e) om statistische analyses uit te voeren. Wij gebruiken uw gegevens ook om risico's te beoordelen en om fraude te detecteren en te voorkomen. Eventueel frauduleus gebruik van uw Kobo-account of het Kobo Platform kan leiden tot opschorting of annulering van uw Kobo-account.
  • Door deze gegevens kunnen wij er bijvoorbeeld voor zorgen dat digitale content naar u wordt verzonden in overeenstemming met de van toepassing zijnde geografische rechten en gebruiksbeperkingen die van toepassing zijn op de content. Tevens sturen we u serviceberichten, ondersteuningsberichten en administratieve berichten, herinneringen, technische meldingen, updates, veiligheidswaarschuwingen en informatie die u opvraagt als gevolg van een vraag aan de klantenservice. Er worden e-mails en berichten met betrekking tot het beheer en gebruik van uw Kobo-account en/of de Kobo Service naar u gestuurd. Als u deze communicatie niet wenst te ontvangen, kunnen wij u deze services mogelijk niet meer bieden.

(b) Wedstrijden organiseren

  • Van tijd tot tijd kan Kobo u uitnodigen om mee te doen aan verscheidene wedstrijden of aanbiedingen. Als u ervoor kiest om deel te nemen aan een wedstrijd of gebruik wenst te maken van een aanbieding, dan worden uw persoonsgegevens gebruikt voor de wedstrijd, zoals om te bepalen of u in aanmerking komt voor de wedstrijd, of om een prijs uit te reiken.
  • De wedstrijden of aanbiedingen van Kobo kunnen worden aangeboden in samenwerking met andere organisaties. Dit wordt aangegeven in de wedstrijdregels. De wedstrijdregels bepalen ook of uw persoonsgegevens met de andere organisatie worden gedeeld, en indien dit het geval is, de doelen van bekendmaking van deze gegevens en uw privacyrechten. Het verzamelen en delen van gegevens kan nodig zijn voor uw deelname.

(c) Nieuwsbrieven en marketingmails verzenden

  • Met uw toestemming willen we u de nieuwste informatie over onze diensten, producten en andere informatie bieden die u mogelijk interessant vindt als u de diensten van Kobo en/of van onze dochterondernemingen en partners gebruikt.
  • Om u persoonlijke aanbiedingen en/of speciale aanbiedingen, kortingen en andere informatie te kunnen sturen, kan Kobo u, indien u toestemming geeft, nieuwsbrieven, kortingen, kortingscodes en algemene informatie sturen over de Rakuten Group, waaronder haar dochterondernemingen (zoals Viber en eBates). Uw toestemming is niet verplicht en geen voorwaarde voor het gebruik van de Kobo Service en u kunt uw toestemming altijd intrekken.

Hoe we de informatie die we verzamelen, delen

  • We kunnen de informatie die we verzamelen, waaronder uw persoonsgegevens, onder de volgende omstandigheden delen met derden (waaronder overdrachten binnen de groep en naar entiteiten in landen die geen statutaire bescherming van persoonsgegevens bieden):
  • Serviceproviders en zakenpartners. We kunnen uw persoonsgegevens delen met onze serviceproviders en zakenpartners die marketingservices en andere zaken namens ons en op ons verzoek uitvoeren. Wij kunnen bijvoorbeeld samenwerken met andere bedrijven ter verwerking van veilige betalingen, verzorging van bestellingen, optimalisatie van Kobo Services, voor het verzenden van onze nieuwsbrieven en marketingmails, ondersteunende e-mails, berichtenservices en ter analyse van informatie.
  • Verkooppartners. Wij kunnen uw persoonsgegevens delen met verscheidene verkooppartners in het land waarin u woonachtig bent.
  • U kunt ervoor kiezen om uzelf aan Kobo kenbaar te maken door een nieuw account aan te maken of door middel van een verificatiemethode en authenticatieservice van een derde die wordt ondersteund door Kobo.  Als u ervoor kiest om een nieuw account aan te maken bij Kobo in plaats van andere aanmeldgegevens te gebruiken die door een identificatieservice van een derde worden gebruikt, dan worden uw accountgegevens, waaronder uw e-mailadres en gecodeerd wachtwoord, opgeslagen en verwerkt door Rakuten Inc., waardoor uw accountgegevens worden gebruikt voor toegang tot bepaalde websites en services van andere bedrijven van Rakuten Group.  De andere websites en services van Rakuten Group kunnen persoonsgegevens van u opvragen als u hun services gebruikt. Indien u deze gegevens geeft, dan zullen deze worden beheerd door hun respectieve privacybeleid en niet door dit privacybeleid van Rakuten Group.
  • De bescherming van rechten en andere juridische doeleinden We mogen de informatie die wij verzamelen, waaronder persoonsgegevens, delen met wetshandhavingsautoriteiten of om te voldoen aan een statutaire of wettelijke verplichting of aan een rechterlijk bevel of het bevel van een andere gerechtelijke instantie, regelgever, de overheid of van andere partijen waarvan wij denken dat wij deze moeten volgen, of anderszins om onze rechten of de rechten van een derde te beschermen.
  • Bedrijfsactiva aankopen Wij mogen de gegevens die wij verzamelen, waaronder persoonsgegevens, delen met derden die onze bedrijfsactiva en zaken kopen of waaraan wij deze in zijn geheel of gedeeltelijk overdragen. Indien een dergelijke verkoop of overdracht plaatsvindt, zullen wij alles in het werk stellen om ervoor te zorgen dat de entiteit waar wij uw persoonsgegevens aan overdragen deze gegevens op een manier gebruikt dat dit overeenstemt met dit Privacybeleid.

Gegevensoverdracht vanuit de EU

  • Als u bezoekt vanuit de Europese Unie of andere regio's met een wet op de verzameling en het gebruik van persoonsgegevens dat verschilt van de Europese of Amerikaanse wet, houd er dan rekening mee dat u uw persoonsgegevens mogelijk overdraagt naar Rakuten Group in de Verenigde Staten en in andere landen van overal ter wereld voor de doelen zoals beschreven in het derde punt hierboven, onder de titel "Hoe we de informatie delen die we verzamelen". Wij zijn erop gericht uw persoonsgegevens te beschermen en hebben geschikte mechanismen geïmplementeerd om uw gegevens te beschermen als deze internationaal worden overgedragen.
  • Als onderdeel van Rakuten Group vertrouwt Kobo op de Bindende Bedrijfsregels van Rakuten ter legitimering van een internationale gegevensoverdracht binnen de groep. De Bindende Bedrijfsregels van Rakuten zijn goedgekeurd door de Autoriteit Bescherming Persoonsgegevens van Luxemburg, handelend als de belangrijkste autoriteit op dit gebied, en kan worden gevonden op https://corp.rakuten.co.jp/privacy/en/bcr.html1.
  • Voor een overdracht naar Canada vertrouwen wij op Besluit 2002/2/EC van de Commissie waarmee een goede bescherming van persoonsgegevens wordt gegarandeerd in Canada, onderhevig aan de Wet Bescherming Persoonsgegevens en Elektronische Documenten, S.C. 2000, c.5., zoals aangepast (“PIPEDA”), en de anti-spamwetgeving van Canada, waarmee de Canadese Wet voor Radio, televisie en telecommunicatie, de Concurrentiewet, PIPEDA en de Telecommunicatiewet (S.C. 2010, c. 23), de Wet Digitale Privacy (S.C. 2015, c. 32) en bepaalde provinciale wetgeving is aangepast die leek op PIPEDA.

Juridische grondslagen voor het gebruik van uw persoonsgegevens

  • Er zijn verschillende juridische grondslagen waarop wij het gebruik van uw persoonsgegevens baseren, zijnde:
  • Uitvoeren van een contract – Het gebruik van uw persoonsgegevens kan nodig zijn om de Gebruiksvoorwaarden ten uitvoer te brengen waaronder wij de Kobo Service aan u aanbieden en de Verkoopvoorwaarden waaronder wij goederen aan u verkopen.
  • Toestemming – Wij hebben uw toestemming nodig om (i) technische gegevens te gebruiken zoals cookiegegevens en gegevens van de geolocatie, zoals beschreven in ons Cookiebeleid; en (ii) uw persoonsgegevens voor marketingdoeleinden. U kunt uw toestemming te allen tijde intrekken door contact met ons op te nemen via het adres dat verschijnt aan het einde van dit Privacybeleid of door een afmeldlink te volgen in eventuele marketingcommunicatie die u van ons ontvangt.
  • Legitieme belangen – We mogen uw persoonsgegevens gebruiken voor onze legitieme belangen ter verbetering van onze producten en diensten en de content die beschikbaar is op het Kobo Platform.
  • Mochten wij uw persoonsgegevens verder moeten verwerken (of gegevensverwerkers in moeten schakelen om deze verder te verwerken), dan laten we u weten als er een nieuw doel is voor die verdere verwerking en die niet overeenkomt met de meldingen en toestemmingen die we reeds van u hebben, waarna we u relevante verdere informatie zullen verstrekken.

Websites van derden

  • Het Kobo Platform kan links naar websites bevatten die niet in eigendom of beheer zijn van Kobo. Kobo heeft geen controle over deze websites van derden. We raden u aan zich bewust te zijn van deze websites van derden en hun privacyverklaringen, gezien wij geen controle hebben over en niet verantwoordelijk zijn voor het privacybeleid of de praktijken van websites van derden.
  • Dit Privacybeleid is louter en alleen van toepassing op de gegevens die door Kobo worden verzameld. Lees voor meer informatie de Gebruiksvoorwaarden.

Beveiliging en gegevensbehoud

  • Wij zetten administratieve, technische en fysieke beschermingsmiddelen in die zijn ontworpen om de gegevens te beschermen die wij verzamelen. Wij evalueren deze middelen voortdurend om risico's op nieuwe bedreigingen van beveiligingsmiddelen te verminderen, zodra wij weet van dergelijke bedreigingen krijgen.
  • Geen enkel informatiesysteem is echter 100% veilig. Derhalve kunnen we de absolute veiligheid van uw gegevens niet garanderen. Wij zijn daarom niet verantwoordelijk voor de beveiliging van gegevens die u naar ons verzendt via netwerken die wij niet beheren, waaronder het internet en draadloze netwerken.
  • Wij behouden de informatie die wij verzamelen via de Kobo Services totdat u ervoor kiest om uw Kobo-account te sluiten. Daarna maken wij deze gegevens anoniem en stellen wij deze samen voor behoud in een vorm zoals bedoeld voor analytische doeleinden, zoals hierboven aangegeven.

Uw keuzes en uw rechten

  • U kunt zich in uw instellingen afmelden voor het ontvangen van marketingcommunicatie van ons door te klikken op "Accountgegevens" onder "Mijn account", nadat u zich hebt aangemeld bij uw Kobo-account. U kunt ook onderaan een automatisch verzonden e-mail op de link "Afmelden" klikken. U kunt ook uw Kobo-account deactiveren via http://www.kobo.com/help/deactivateaccount.
  • U kunt uw accountgegevens wijzigen door verbinding te maken met uw Kobo-account en de gegevens te wijzigen die worden aangegeven in het tabblad "Over mij". Een deel van deze informatie is optioneel, waardoor u niet verplicht bent deze aan ons te geven. Gegevens zoals betaalgegevens zijn echter wel nodig voor Kobo om u onze services aan te kunnen bieden. U bent echter niet verplicht om dergelijke gegevens aan ons te verstrekken die niet noodzakelijk zijn om de Kobo Services te kunnen aanbieden.
  • Onderhevig aan de plaatselijke wet hebt u bepaalde rechten met betrekking tot gegevens die wij verzamelen en die betrekking hebben op u. Wij raden u aan contact met ons op te nemen om uw gegevens bij te werken of te corrigeren indien deze gegevens gewijzigd zijn of indien u van mening bent dat eventuele gegevens die wij over u hebben verzameld onjuist zijn.
  • Overeenkomstig de wettelijke eisen en beperkingen kunt u ons ook vragen:
  • om aan te geven welke persoonsgegevens wij van u hebben;
  • uw persoonsgegevens te wissen;
  • uw persoonsgegevens over te dragen; en om
  • ons gebruik van uw persoonsgegevens te beperken.
  • Houd er rekening mee dat wij nog wel aanvullende gegevens over u nodig hebben om uw verzoek te honoreren.
  • Als u het voornoemde wilt bespreken of dergelijke rechten wilt uitoefenen, stuur dan een e-mail naar privacy@kobo.com. U hebt ook het recht om een klacht in te dienen bij uw plaatselijke autoriteit bescherming persoonsgegevens (als die in uw land bestaat).

Wijzigingen aan deze Privacy Policy

  • Het is ons toegestaan dit Privacybeleid van tijd tot tijd bij te werken. De ingangsdatum van het huidige Privacybeleid staat bovenaan deze pagina., We melden een aanzienlijke verandering van deze voorwaarden mogelijk schriftelijk, maar we raden u aan deze pagina regelmatig te bezoeken om te kijken of de voorwaarden zijn gewijzigd.

Contact met ons opnemen

  • Mocht u contact met ons willen omtrent eventuele vragen over ons privacybeleid of praktijken ter gegevensbescherming, neem dan contact met ons op via privacy@kobo.com.

RAKUTEN KOBO INC. (KOBO EUROPE S.A.)
BELEID COOKIES EN TRACKING TECHNOLOGIEËN

Laatst bijgewerkt: september 2017

Rakuten Kobo Inc., of Kobo Europe S.A. in het geval van inwoners van Europa (tezamen “Kobo,” “wij,” "ons” of “onze” genoemd), onderhoudt onze websites, waaronder www.kobo.com, www.kobobooks.com en onze andere bijbehorende websites, mobiele toepassingen, eReaders en andere diensten (tezamen “Services”). Wij en onze verkopers gebruiken verscheidene technologieën om meer informatie te verzamelen over hoe mensen de Services gebruiken. Meer informatie over deze technologieën en hoe u er controle over hebt, vindt u in de onderstaande informatie. Dit beleid vormt onderdeel van het Privacybeleid van Kobo.

Cookies en andere tracking technologieën: hoe we deze gebruiken

  • Zoals de meeste bedrijven gebruiken wij cookies en andere trackingtechnologieën voor onze Services (tezamen ook wel "cookies" genoemd, tenzij anders aangegeven).
  • Wij kunnen cookies voor verscheidene doeleinden gebruiken en om uw online ervaring te verbeteren, bijvoorbeeld door uw aangemelde status te onthouden.
  • Wij gebruiken zowel sessietechnologieën als voortdurende trackingtechnologieën. Trackingtechnologieën (bijv. cookies) kunnen blijvend zijn (m.a.w. op uw computer blijven tot u ze wist) of tijdelijk zijn (m.a.w. tot u uw browser sluit).
  • Wij gebruiken onze eigen cookies en cookies van derden. Onze eigen cookies hebben wij in eigen beheer en gebruiken wij om de Services aan te bieden. Cookies van derden zijn in het beheer van derden en zijn voornamelijk voor analytische doeleinden.
  • Voor onze Services gebruiken wij de volgende soorten cookies:
  • Strikt noodzakelijke cookies: dit zijn cookies die nodig zijn om de diensten en functies aan te bieden die u specifiek hebt verzocht. Wij gebruiken cookies en trackingtechnologieën voor systeembeheer en/of om u de mogelijkheid te bieden om het winkelmandje te gebruiken. Wij hebben uw toestemming niet nodig voor cookies die strikt noodzakelijk zijn.
  • Analytische cookies en prestatiegerelateerde cookies: wij mogen cookies gebruiken om de prestaties van onze Services te beoordelen, waaronder als onderdeel van onze analytische praktijken om de contentselectie te verbeteren die aan u via de Services wordt aanbevolen.
  • Functiegerelateerde cookies: we mogen cookies gebruiken om ons bijvoorbeeld te vertellen of u de Services al eerder hebt bezocht of dat u een nieuwe bezoeker bent en om ons te helpen de functies te identificeren waar u mogelijk het meest in bent geïnteresseerd.
  • Doelgerichte cookies: we mogen cookies gebruiken om in onze Services content te leveren, waaronder advertenties, die relevant zijn voor uw interesse.
  • Door onze Services te gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies en trackingtechnologieën en de bijbehorende verwerking van informatie. U kunt uw toestemming te allen tijde intrekken door geplaatste cookies te verwijderen en cookies uit te schakelen in uw browser.

Uw keuzes omtrent cookies en hoe u zich kunt afmelden

  • U mag zelf kiezen of u het gebruik van cookies accepteert en hieronder leggen wij u uit hoe u uw rechten kunt uitoefenen.
  • De meeste browsers zijn van origine ingesteld om HTTP-cookies te accepteren. De "hulpfunctie" in de menubalk van de meeste browsers zal u vertellen hoe u kunt stoppen met het accepteren van nieuwe cookies, hoe u een melding ontvangt van nieuwe cookies en hoe u de huidige cookies kunt uitschakelen. Voor meer informatie over HTTP-cookies en hoe u deze uitschakelt, raadpleegt u de informatie op http://www.allaboutcookies.org/manage-cookies
  • Het beheren van de plaatselijke HTML5-opslag van uw browser is afhankelijk van de browser die u gebruikt. Raadpleeg voor meer informatie over uw specifieke browser de website van de browser (vaak in de hulprubriek).
  • Houd er echter wel rekening mee dat u zonder HTTP-cookies en lokale HTML5-opslag mogelijk niet volledig kunt profiteren van alle functies van onze Services en dat bepaalde onderdelen van de Services mogelijk niet goed functioneren.
  • U kunt ook analyse voor mobiele apps uitschakelen vanuit het venster instellingen op uw mobiele apparaat.

Cookies en trackingtechnologieën die worden gebruikt op de services van Kobo

  • In de volgende tabel staan de gegevens van enkele van de afzonderlijke cookies/trackingoplossingen die wij gebruiken en de doelen waarvoor wij ze gebruiken.
  • De onderstaande tabel kan door alle gebruikers buiten Duitsland worden gebruikt, maar wij zijn niet verplicht deze te onderhouden of bij te werken. Wij zijn niet verantwoordelijk voor websites van derden en hun privacypraktijken gezien dit betrekking heeft op afmelden voor tracking activiteiten. De volgende derden die gegevens van u over verzamelen over onze Services hebben meldingen dat u informatie over hun beleid en praktijken kunt verkrijgen en dat u zich in sommige gevallen kunt afmelden voor hun activiteiten, als volgt:
Cookie Service Doel Privacymogelijkheden
.accounts.google.com Google Analytics Analyse- en prestatiegerelateerd http://www.google.co m/intl/en/policies/privacy/
.optimizely.com Optimizely Analyse- en prestatiegerelateerd http://www.optimizely.com/privacy
.facebook.com Faceook Doelgerelateerd http://www.facebook.com/about/privacy/
.google.com Google Adwords Doelgerelateerd http://www.google.com/policies/privacy/
.criteo.com Criteo Doelgerelateerd http://www.criteo.com/privacy/
.bat.bing.com Bing Doelgerelateerd https://privacy.microsoft.com/en-us/privacystatement
.crashlytics.com Crashlytics Analyse- en prestatiegerelateerd https://try.crashlytics.com/terms/privacy-policy.pdf
.appier.net Appier Doelgerelateerd http://www.appier.com/privacy_policy/2/privacy_policy.html
.doubleclick.net Doubleclick/Floodlight Doelgerelateerd https://support.google.com/adsense/answer/2839090?hl=en
.balao.de Fyber Doelgerelateerd
.googleadservices.com Google Adwords Doelgerelateerd https://support.google.com/adwords/answer/2549063?hl=en
.googletagmanager.com Google Tag Manager Analyse- en prestatiegerelateerde cookies https://www.google.com/policies/privacy/
.hotjar.com HotJar Analyse- en prestatiegerelateerd https://www.hotjar.com/privacy
.supersonicads.com ironSource Doelgerelateerd https://www.supersonic.com/privacy-policy/
.netaffiliation.com NetAffiliation Doelgerelateerd http://netaffiliation.com/privacy/netaffiliation-privacy-policy
.pinterest.com
.pinimg.com
Pinterest Doelgerelateerd https://policy.pinterest.com/en/privacy-policy
.linksynergy.com Rakuten Linkshare Doelgerelateerd https://rakutenmarketing.com/legal-notices/website-privacy-policy.html
shop.kobo.com Responsys Analyse- en prestatiegerelateerd https://policy1.responsys.net/privacy.htm
.dealtime.com Shopping.com Doelgerelateerd http://www.ebaycommercenetwork.com/pp.html
.go2cloud.org TapJoy Doelgerelateerd https://home.tapjoy.com/legal/#privacy-policy
.twitter.com Twitter Doelgerelateerd https://twitter.com/en/privacy
.zanox.com Zanox Doelgerelateerd https://www.awin.com/us/legal/privacy-policy

Leesactiviteit

  • Wij volgen uw leesactiviteit om u te voorzien van informatie zoals leesstatistieken en onze gepersonaliseerde boekaanbevelingen te verbeteren. Als u dit wilt uitschakelen op uw eReader, dan kunt u dit doen via Instellingen > Leesinstellingen > Leesactiviteit volgen.

Neem contact met ons op

  • Voor eventuele vragen met betrekking tot dit Beleid voor cookies en trackingtechnologieën neemt u contact met ons op via privacy@kobo.com.